Workshops

Middag beeldend bezig ZIJN

 

ZIJN biedt (jong) volwassenen verschillende workshops aan, waarin u gedurende 1 middag/avond aan de slag gaat met een bepaald materiaal en techniek. Tijdens deze middagen staat het ontdekken van nieuwe werkwijzen centraal. Er zijn talloze mogelijkheden! Bij interesse kunt u contact opnemen met Joosje Martens, via info@beeldendbezigzijn.nl. En, neem eens een kijkje op www.facebook.com/beeldendbezigzijn voor de laatste nieuwtjes.

 

 

  • Wolvilten

     

Maak kennis met het eeuwenoude ambacht: wolvilten! Tijdens deze middag ga je aan de slag met losse plukjes wol, welke door water en olijfzeep met elkaar verbonden worden door zachtjes over de wol te wrijven. Er is een ruime keuze aan wol. Van natuurlijke ongeverfde schapenwol tot aan zijdezachte merino in verschillende kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop! Deze techniek is een hele ervaring, het werkt ontspannend en rustgevend. Langzaam aan zie je de losse plukjes wol veranderen in een vilten lap. Stap voor stap word je in dit proces begeleid en aan het einde van de middag ben jij in het bezit van een zelfgemaakt product.

 

- 2 Zeepjes vilten, € 17,50 voor 1,5 uur beeldend bezig zijn.
- Hoofdband vilten, € 25,00 voor 2,5 uur beeldend bezig zijn.
- Handtasje vilten, € 35,00 voor 3 uur beeldend bezig zijn.
- Ovenwant vilten, € 35,00 voor 3 uur beeldend bezig zijn.

 

Alle kosten zijn inclusief materiaal, een kopje koffie/thee en een versnapering.

 

 

  • Schilderen 


Ervaar hoe het is om al schilderend ‘Jezelf te ZIJN’! In deze schilderworkshop sta jij centraal! Je gaat dan ook aan de slag met een zelfportret en dat op een hele speciale manier! Uiteindelijk ga je 1 tekening uitvergroten en uitwerken op doek met acrylverf. Je bent vrij om naar hartelust met het materiaal te experimenteren, natuurlijk wordt je daar voldoende in begeleid. En na een ontspannen beeldende middag ga jij naar huis met een spontane, vrije en speelse kleurexplosie!

 

Kosten: € 35,00 voor 3 uur beeldend bezig zijn.

 

Inclusief materiaal, een kopje koffie/thee en een versnapering.

 

 

 

  • Amulet van steen


Tijdens deze middag ontdek je de fijne kneepjes van het bewerken van een zachte steen. Gedurende deze middag ga je een zachte steensoort vormen tot een persoonlijk amulet. Daarvoor ga je aan de slag met uiteenlopende gereedschappen voor het bereiken van verschillende effecten. Je bent vrij om naar hartelust te experimenteren. Aan het eind van de middag wordt de steen gepolijst en afgewerkt met een bijenwas en kun je hem aan een koordje bevestigen, of in een bewaarzakje voor in de broekzak.

 

Kosten: € 20,00 voor 2 uur beeldend bezig zijn.

 

Inclusief materiaal, een kopje koffie/thee en een versnapering.

 

 

  • Papier maken


Ervaar hoe het is om je eigen papier te scheppen! Tijdens deze middag ga je aan de slag met het maken van papierpulp. Vervolgens wordt de pulp met een zeef geschept met als resultaat: handgeschept papier. Je wordt geheel vrijgelaten om naar hartelust te experimenteren. Zo kun je de papierpulp naar eigen inzicht personaliseren door gebruik van touw/schelpjes/bloemblaadjes/afbeeldingen/foto’s. Het handgeschepte papier kun je vervolgens naar eigen inzicht verwerken, bijvoorbeeld als briefkaart/boekenkaft/fotoboekje. Verschillende voorbeelden zijn aanwezig.

 

Kosten: € 25,00 voor 2,5 uur beeldend bezig zijn.

 

Inclusief materiaal, een kopje koffie/thee en een versnapering.