Wie is ZIJN ?

De kracht achter ZIJN is Joosje Martens, gediplomeerd pedagoog en beeldend therapeut. ZIJN geeft haar de mogelijkheid om haar interesse in de mens te combineren met haar passie voor het beeldend werken. 'Beeldend werken is voor mij ervaren. Experimenteren en spelen met materialen, doen waar ik me goed bij voel en volledig mezelf kunnen zijn. Ervarend beeldend bezig zijn, dat is wat ik andere mensen ook wil bieden!'

 

ZIJN omdat iedereen uniek is

ZIJN wil mensen de mogelijkheid geven om op een geheel eigen manier beeldend bezig te zijn en daardoor dichter bij zichzelf te komen. Er wordt gewerkt vanuit de eigen ervaring en intuitie, vanuit het eigen ‘zijn’. Bij ZIJN maak je een ontdekkingsreis door de wereld van het beeldend werken. Je maakt kennis met verschillende materialen, waarmee je op uiteenlopende manieren gaat experimenteren om jouw eigen manier van doen en zijn te ontdekken.

                                                                                    

Je mag ZIJN wie je bent

ZIJN heeft respect en waardering voor de persoon die je bent en voor de dingen die je maakt. Persoonlijke voorkeuren, wensen en behoeften staan centraal in het beeldend werken. Er wordt op een vrije en laagdrempelige manier gewerkt. Er bestaat geen prestatiedruk. Het gaat er niet om of je iets ‘moois’ gemaakt hebt, het gaat erom dat je voor jezelf iets uit het proces of product kunt halen dat voor jou belangrijk is. De persoonlijke ervaringen in het beeldend proces staan dan ook centraal. Door beeldend bezig te zijn, ervaar je jezelf waardoor je jezelf leert kennen en dichtbij jezelf komt te staan. En dat is een hele verrijking!

 

Beeldend bezig ZIJN

ZIJN staat voor het opdoen van uiteenlopende ervaringen


Hakken, krassen, strepen, doezelen, vegen, wrijven, aaien, gooien, spatten, scheuren, slijpen, boetseren, kloppen, snijden, raspen, vijlen, smeren, kneden, polijsten, uithollen, schuren, boren, zagen, rollen, hechten, plakken, strijken, mengen, vormen, stempelen, drukken, marmeren, graveren, kwasten, tamponeren, glaceren, druppelen, wassen, kleuren, blazen, krijten, splijten, frommelen, vloeien, vouwen, weven, inpakken, persen, wikkelen, buigen, vlechten, rijgen, vegen, knippen.

 

door het werken met verschillende beeldende materialen 

 

plakkaatverf, acrylverf, aquarelverf, vingerverf, mediumpasta, vernis, tekenpotlood, houtskool, pastelkrijt, oliepastel, ecoline, papiermaché, fijne chamotteklei, grove chamotteklei, gips, speksteen, hout, vilt, wol, katoen, kralen, knopen, natuurlijk materiaal, afvalmateriaal.

 

om uiteindelijk te komen tot de kern van je eigen ZIJN.